Hagel

İç Mekanlarda Hava Kalitesi Yükseltmenin Yolları

İç Mekanlarda Hava Kalitesi Yükseltmenin Yolları
İç Mekanlarda Hava Kalitesi Yükseltmenin Yolları

Gün geçtikçe iç mekan hava kalitesi giderek büyüyen bir sağlık sorunu haline geliyor. Havadaki partiküllerin, gazların, kimyasalların ve uçucu organik bileşiklerin kirletici seviyeleri ev, iş yeri gibi kapalı ortamlarda dışarıdakinden daha yüksektir. Yapılan araştırmalar ise zamanımızın yaklaşık yüzde doksanını ev ve iş yeri gibi iç mekanlarda geçirdiğimizi gösteriyor.

Kötü iç hava kalitesi insanları, yaşlarına ve göreceli sağlık durumlarına bağlı olarak farklı derecelerde etkiler. İnsan sağlığını etkileyen en yaygın iç mekan hava kirleticisi, nem ve oksijenin olduğu her yerde bulunabilen hava küfüdür. Hava küfü, ev içinde nemli bodrumlarda, dolaplarda, banyolarda, klima sistemlerinde veya herhangi bir nemli yerde bulunabilir. İç mekan hava kalitesini iyileştirmenin bazı yolları ise şunlardır:

  • Kirletici kaynağını kontrol etmeye çalışın.
  • Kirletici iç mekan hava küfü, dumanı veya bir tür kimyasaldan geliyorsa, evinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz.
  • Evinizdeki havalandırmayı iyileştirin.
  • Bunu, düzenli havalandırma yaparak yani evinize temiz hava girmesine izin vererek başarabilirsiniz.
  • Hava temizleme cihazı edinin.

Hagel Hava Temizleme Cihazları, kötü hava kalitesine neden olan kokuları ve havadan gelen kirleticileri minimize ederek polen, küf ve toz gibi yaygın alerjenleri filtrelemek, solunan havayı temizlemek ve arındırmak için tasarlanmıştır. Sağlıklı ve temiz bir nefes için tercih edebilirsiniz.

Hava Temizleyici Edinirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alan Kapsamı – Hava temizleyicinin tesir alanının, kullanmayı düşündüğünüz yerin alanına uygun olmasına dikkat edin.
Gürültü Seviyesi – Bazı hava temizleyicileri sessiz iken bazıları oldukça gürültülü olabilir. Satın almadan önce ürünün ses performansını dikkate alın.
Enerji Kullanımı – Hava temizleyicileri enerji ile çalıştığı ve sürekli çalıştığı için, tükettikleri enerji miktarı enerji faturanıza yansıyacaktır. Enerji tasarruflu ürünleri tercih edin.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir