Hagel

İş Yerlerinde Hava Temizleme Cihazı

İş Yerlerinde Temiz Hava ve Hava Temizleme Cihazı
İş Yerlerinde Temiz Hava ve Hava Temizleme Cihazı

İş yerleri ve ofisler özellikle pandemi dönemiyle birlikte hastalık, salgın ve birçok hastalığı kapabilme ihtimalinin en fazla olduğu ortamların başında gelmektedir. Bu sebeple ofis çalışanlarının ve personellerinin kişisel sağlığı için hava temizleme cihazı çok önemli bir etkendir.

Kalabalık ortamlar ve genellikle kişisel alanların çok az olduğu iş yerlerinde ve ofislerde çalışan personeller, kendilerini izole edebilecek bir ortam bulmakta zorluk çektikleri için hastalığa ve salgın riskine gün içinde yüksek derecede maruz kalmaktadırlar. Ofis içinde gün boyu sürecek konuşmalar, nefes almalar v.b. olaylar ortamdaki temiz havayı oldukça azaltmakta, virüs ve bakterilerin ofis ortamında rahatça dolaşabilmelerine sebep olmaktadır. Hava temizleme cihazları hem ortamdaki temiz havayı düzenleyip hastalık riskini azaltmakta, hem de kişilerin ihtiyaç duydukları oksijen miktarını düzenleyerek çalışma verimini artırmaya yarayacaktır.

Çok kısa süreliğine dahi olsa cam ve pencere ile ortamın havalandırılması düşünülse bile özellikle birçok iş yerinin ve ofisin şehrin içinde olması ve bu sebeple korna, araç gürültüsü, inşaat sesleri gibi birçok verim azaltıcı dış ses etkenleri sebebiyle ofisler istenilen seviyede havalandırılamamaktadır. Ayrıca yine birçok ofisin şehrin içinde olması sebebiyle, araçlardan, çevre fabrikalardan ve iş makinelerinden çıkan zararlı madde ve gazın havayla temas etmesi sebebiyle çok uzun süreler boyunca cam ve pencerelerden yararlanılarak ortamı havalandırmak, istenilen verimi sağlamamaktadır. Hava temizleme cihazları bu dış etkenlerden bağımsız bir şekilde ortamdaki bakteri ve virüsleri en aza indirgeyerek, hiçbir dış etkenden etkilenmeden ortamdaki temiz hava oranını istenilen seviyeye ulaştırmaktadır.

Ayrıca hava temizleme cihazları iş yerlerindeki oturma düzeni, herhangi bir cam ve pencere açılması halinde ortama girecek güneş, yağmur, rüzgar gibi ses ve görüntü kirliliğine, yani çalışanların verimini azaltacak dış etkenlere maruz kalınmadan ortamdaki havayı düzenlemeyi, bakteri ve virüsleri yok ederek ortamın personel sağlığı açısından uygun hale gelmesini sağlamaktadır.

Hem personel sağlığını artırmak, hem ortamdaki temiz havayı koruyup artırarak toplu salgınların önüne geçmek hem de iş verimliliğini artırmak için hava temizleme cihazları modern iş yerleri ve çalışma ortamlarının vazgeçilmez bir parçası haline dönüşmeye başlamıştır.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir