Hagel

İş Ortamı ve Kötü Hava Kalitesi

İş ortamı ve kötü hava kalitesi
İş Ortamı ve Kötü Hava Kalitesi

Günümüzde hava kirliliği ve kötü hava kalitesi birçok alanda büyük bir sorun teşkil ediyor. Son dönemde gerçekleşen sanayi faaliyetlerinin artışı, çarpık ve düzensiz kentleşme sonucu yeşil alanların ve su kaynaklarının tahrip edilmesi gibi durumlar çevre kirliliği sorunun büyümesine neden oluyor.

Çevre kirliliğinin en büyük olumsuz sonuçlarından biri ise; hava kirliliği. Bu sorun açık alandaki hava kalitesinin yanı sıra kapalı ortamlardaki hava kalitesi için de sorun niteliği taşıyor.

Kapalı alanda kalitesiz hava ise ev, okul, iş yeri gibi iç mekanlarda birçok olumsuz etkilere yol açıyor. Hava kalitesinin düşük olmasının sağlık dışında ekonomi üzerinde de olumsuz etkileri var.

Peki kapalı alanlarda kalitesiz havanın iş yerleri ve çalışma alanları üzerinde ne gibi olumsuz etkileri var?

İş ortamında kötü hava odak ve konsantrasyon kaybına yol açar.

Ofis, fabrika gibi iş yerlerinde kötü hava kalitesi dikkat dağınıklığına neden oluyor. Temiz havayı sağlayacak hava temizleme cihazlarına sahip olmayan veya yeterli ve gerekli havalandırma yapılamayan iş ortamları, çalışanlarda odak ve dikkat kaybına yol açıyor.

Yapılan iş gereği iş ortamında kimyasal veya biyolojik kirliliğe maruz kalan çalışanların dikkat kaybı daha büyük tehlikelere de davetiye çıkarıyor.
İş ortamında kötü hava kalitesi nedeniyle çalışanların yaşadığı odak ve dikkat kaybı iş kazası riskini de arttırıyor.

İş esnasında yaşanan dikkat kaybı ve konsantrasyon eksikliği sonucunda çalışanlarda ciddi yaralanmalar gerçekleşebilir. Bu durum da çalışma sürekliliğinin sekteye uğramasına yol açar. Çalışma sürekliliğinin sekteye uğramaması için yeterli havalandırma sistemleri ve hava temizleme cihazları oldukça büyük bir önem taşıyor.

Kalitesiz hava iş yerinde verimlilik düşürür.

Çalışanların odak sorunu yaşamasına ve böylece iş kazalarına davetiye çıkarmasına sebep olmasından ötürü iş ortamında kalitesiz hava, iş verimini düşürür. Hava kalitesini arttırın, iş verimini arttırın.

İş ortamında çalışma verimini arttırmak için iş yerinin büyüklüğüne göre tercih edilecek gerekli standartlara uygun hava temizleme cihazları ve alanda kötü hava sorununu ortadan kaldıracak kalitede ve yeterlilikte olan havalandırma sistemlerini tercih etmek akılcı bir çözüm. İşyerinde daha sağlıklı bir iş ortamı yaratmak ve iş verimini artırmak için Hagel Hava Temizleme Cihazlarını tercih edebilirsiniz.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir