Hagel

Uzaktan Çalışma ve Online Toplantılar

Uzaktan çalışma ve online toplantılar
Uzaktan çalışma ve online toplantılar

Uzaktan çalışma, pandemi öncesinde de kullanılan bir çalışma modeliyken adını daha çok salgın ile birlikte duymaya başladık. Beyaz yakalı olarak adlandırılan, fiziksel güçten çok zihinsel güç gerektiren işlerde çalışanlar arasında popülerdir. Pandemiden sonra yaygınlaşan bu çalışma modeli ile ilgili verimliliği arttırdığına ya da düşürdüğüne dair tartışmalar sürüyor. Ancak salgın sürecinde ofislerdeki yoğunluğu azaltmak ve salgının yaygınlaşmasını engellemek için neredeyse bütün dünyada aktif olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Toplantılarda dijital dönem

Pandeminin tehlikeli boyutlara ulaşmasına karşı alınan önlemlerin başında gelen sosyal izolasyon ve sokağa çıkma yasağı uygulamaları ile uzaktan çalışma modeli zorunlu bir hal aldı. Teknolojinin de hayatımızdaki değerinin arttığı bu dönemde, iş hayatı da daha çok dijital bir hal almaya başlamıştır. Online toplantılar ile çalışanların her biri evlerinden, bulundukları yerlerden kolaylıkla bu yeni nesil online toplantılara katılabiliyor. Video konferans ile daha fazla kişi çevrimiçi olarak bir araya gelebiliyor. Geliştirilen mobil uygulamalar ile telefon üzerinden de kolayca katılım sağlanabiliyor. Kişi sayısı sınırlaması olmadan istenilen sürelerde kesintisiz olarak toplantılar gerçekleştirilebiliyor.

Video konferans ile istediğiniz yerden toplantıya katılın

Normal hayata geçiş için atılan adımlarla tekrar ofislere gidilmeye başlandıysa bile kişi sayısının sınırlı tutulması gerekiyor. Pandemi süresince aşılamanın da tamamlanmasına kadar geçen sürede kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak durmamız uzamanlar tarafından öneriliyor. Belirli sayıda çalışanın bulunduğu ofislerde ekipler video konferans ile bir araya gelebilmektedir. Daha kaliteli bir görüşme ve kesintisiz bir toplantı için video konferans cihazlarını kullanmak iyi bir seçenek olacaktır. Ofislerde kullanıldığı gibi evlerde kişisel olarak da kullanılabilen bu cihazlar ile kendinizi toplantıya daha hakim hissedebilirsiniz.

Trafikte harcadığınız süreyi en aza indirin

Esnek çalışma olarak da adlandırılan uzak çalışma modeli birçok Avrupa ülkesinde uzun süredir kullanılıyor. Salgın sonrasında da bu modeli kullanmayı düşünen şirketler, böylece hem çalışanların verimliliğini arttırmayı hem de yolda geçirilen süreyi minimuma indirmeyi hedefliyorlar. Yine çalışanlar içinde günün bir kısmı yolda, trafikte geçiyor. Bu durumun da ortadan kalktığı uzaktan çalışma sistemi şirketlerde yol için harcanan masraflarında azalmasını sağlıyor. Ayrıca evden çalışma ile iş yerinde yaşanabilecek kazalarında önüne geçilmiş oluyor.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir